dimecres, 11 de febrer del 2015

El cinema clàssic part 2







                              






"Vertigo II"
Vertigo, 1958
Director: Alfred Hitchcock
Acrílic sobre tela
92 x 73cm


"Els grans amors de la nostra vida són sempre impossibles, per què estimem fantasmes, éssers meravellosos per la seva intangibilitat i la seva llunyania infinita. Per què representen alguna cosa que ens trenca l'existència, que amarga l'univers, l'acompliment, l'esdeveniment i el destí. Ho sancionaríem com el gran pecat capital de l'ésser humà si ens hagués tocat muntar el cosmos en només una setmana.

És millor no enamorar-se de veritat, doncs el gran amor veritable només pot aparèixer amb aquestes ànimes, amb aquests espectres, víctimes d'aquestes erupcions de mal còsmic que anomenem destí.

(Comentari anònim de la pel·lícula "Vertigo")






"The third man, 1949"
Director: Carol Reed
Acrílic sobre tela
41 x 30cm


"Recorda el que va dir no sé qui: a Itàlia, amb trenta anys de dominació dels Borja, hi va haver guerres, matances, assassinats... Però també Miquel Àngel, Leonardo i el Renaixement. A Suïssa, en canvi, van tenir cinc-cents anys d'amor, democràcia i pau. I quin va ser el resultat? El rellotge de cucut!"

Orson Welles-"Harry Lime" (El tercer home)







"A clocwork orange, 1971"
Director: Stanley Kubrick
Acrílic sobre tela
92 x 73cm



"És un món podrit per què permet que els joves peguin als vells com vosaltres heu fet, i ja no hi ha ni llei ni ordre. Ja no és un món per vells. Quina mena de món és aquest? Homes a la Lluna i homes que giren al voltant de la Terra com si fossin papallones al voltant d'un llum, ja no són importants la llei i l'ordre a la Terra"

(La naranja mecánica)







"no es possible escriure tragèdies sense inestabilitat social." 
(Aldous Huxley)
                               


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pàgines