dilluns, 13 de maig del 2013

La sinestèsia



La percepció conjunta dels sentits


La sinestèsia és la percepció conjunta o interferència de diversos tipus de sensacions de diferents sentits en un mateix acte perceptiu. Un sinestèsic pot, per exemple, sentir colors , veure sons , i percebre sensacions gustatives en tocar un objecte amb una textura determinada. No és que l'associï o tingui la sensació de sentir: ho sent realment. La sinestèsia és un efecte comú d'algunes drogues psicodèliques , com el LSD , la mescalina o alguns bolets al·lucinògens.


Explico aquest fet basant-me en l'abstracció lírica, intentant expressar pictòricament diferents solucions. No hi ha un resultat final. Sinó tota una recerca amb l'obra col·locada de manera evolutiva. de la primera a la última prova.
Les pintures estan realitzades amb tècniques mixtes; oli, acrílic i vernís.

La composició o norma principal, bàsicament és que per estructurar la meva idea sempre he seguit una pauta: esmentar en el quadre dues atmosferes: l'interior i l'exterior; creant una mescla entre els colors de la dreta i els de l'esquerre del quadre. 

Donant a entendre el treball de classificació d'informació exterior que té la nostra ment.
"L'interior" representa l'intel·lecte i totes les formes irreals que ronden per el nostre subconscient. Així dons la meva intenció és transportar aquestes formes fantasioses a "l'exterior"; que vindría a ser el món que se'ns representa i que percebem amb els nostres sentits.

La idea està basada en textos d'abstracció lírica de Wasily Kandinsky. Fundador d'aquest moviment artístic l'any 1910.
També amb influències del surrealisme: amb personatjes com Yves Tanguy entre d'altres artistes més contemporanis. Amb aquestes pintures es pot representar aquest tema, però també pot incloure qualsevol tipus d'associació amb mons interiors de qualsevol espectador.

Simplement és una representació d'allò que existeix en tots nosaltres però que no es pot percebre amb els sentits, és una interpretació i a la vegada una classificació d'un món interior personal.





Primeres proves 
Acrílic sobre tela
92 x 65 cm






segones proves
acrílic i oli sobre tela
92 x 65 cm
100 x 73 cm




tercera prova
acrílic i oli sobre tela 
100 x 73 cm


quarta prova
acrílic, oli i vernís sobre tela
92 x 65 cm





Cinquenes proves
acrílic, oli i vernís sobre tela
46 x 55cm
35 x 27cm



sisenes proves
acrílic, oli, esprai i vernís sobre tela
92 x 65 cm



setena prova
acrílic, oli i vernís sobre tela
73 x 54cm



vuitena prova
acrílic, oli i vernís sobre tela
92 x 65cm
(última prova realitzada; no existeix un final)

"La vida no és sinó un projecte, un inacabable assaig d'una obra que mai s'estrenarà"

            -Amélie-










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pàgines